diumenge, 17 d’abril del 2016

Ampliació Pràctica 5

AMPLIACIÓ PRÀCTICA 5: LINO IT

Que és LINO IT?

Lino.it és un servei de la web 2.0 que permet crear taulons o suros virtuals per a compartir recursos, idees, materials, etc. És una gran eina educativa ja que els taulons es poden treballar colaborativament i compartir en la xarxa. El seu ús és senzill i es poden afegir diferents tipus d'arxius com són imatges, vídeos i documents. Els suros virtuals poden ser privats o públics segons els interessos i la utilitat que vulguem donar als nostres treballs. També podem crear taulons perquè qualsevol puga aportar contingut i Lino.it compta amb aplicacions per a treballar des dels nostres dispositius mòbils.


Com utilitzar-la
  1. Ens registrem en la web Lino.it completant les dades que habitualment se sol·liciten. 
  2. Una vegada dins de l'eina comencem a crear el nostre tauló virtual des de l'opció "Create a new canvas". 
  3. Posem el títol, seleccionem el disseny del fons o brackground, configurem la privadesa del suro i els altres detalls de visualització. 
  4. Continuem fent clic en el botó "Create a canvas" i accedirem a una pàgina escriptori on tenim, en la part superior dreta, totes les eines per a editar i afegir contingut al nostre suro virtual. 
  5. Per afegir contingut al nostre suro virtual, fem clic en les fulles o post-it de colors afegim text, podem deixar missatges, avisos, etc. i també podem configurar els colors del text, grandària de lletra i color de la fulla.

Aquests post-it es poden moure pel suro per a col·locar-los on vulguem simplement fent clic i arrossegant. Sota les fulles de colors veiem els elements multimèdia que podem afegir: imatges, vídeos, enllaços d'internet i text sobre fulla transparent. 

Els elements afegits en el tauló tenen diverses icones per a editar-los, enviar-los per correu electrònic, esborrar-los, etc. Per a compartir el suro en la xarxa hem d'haver seleccionat prèviament l'opció pública i després serà suficient amb enviar la URL del suro. També es pot compartir publicant directament en les xarxes socials Twitter i Facebook des de la pestanya situada al costat de les eines.


Utilitats didàctiques


Crear treballs col·laboratius on s'aporten idees i opinions sobre temes de classe, assumptes de tutoria, opinions sobre el procés d'aprenentatge, etc.

Crear entre tots els alumnes de classe o en grups recopilacions de materials relacionats amb els continguts: pàgines web, vídeos, imatges, codis *QR, etc.

Realitzar treballs creatius: escriure cites, anuncis per paraules, xicotets poemes, etc.

Elaborar treballs monogràfics sobre un escriptor, compositor, inventor, etc.



Alguns Exemples de Lino it

VIDEO TUTORIAL PER SABER COM EMPRAR LINO IT

A la xarxa tenim una gran quantitat de videos turorials que ens expliquen com funciona lino it. Aquest es un dels millors que he trobat ja que no hi ha veu, només son comentaris i notes. 



SLIDESHARE PER SABER COM EMPRAR LINO IT

Al cas de que amb el video tutorial encara no saberem com utilitzar LINO IT, també hi ha una serie de ferramentes més que també podem emprar. Com el slideshare:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada