dimecres, 16 de març del 2016

Pràctica 5: Linoit

LINOIT
Linoit també conegut com a Suro virtual.



Linoit és una eina online que permet crear un suro virtual per a organitzar post-its amb imatges, arxius, vídeos i URLs de pàgines webs. Ofereix la possibilitat de crear grups i de configurar-ho de manera pública o privada, així com d'inserir el suro virtual en un blog o pàgina web.

Per a treballar amb aquesta pàgina, en primer lloc, haurem de cercar Linoit a Google i seleccionar la primera opció. D'aquesta manera, arribarem a la pàgina principal de Linoit. 



Es necessari registrar-nos, de manera que li donarem a l'opció de Sing up, posarem un nom d'usuari, una contrasenya i una adreça de correu. També podem accedir mitjançant el nostre compte ja actiu de Twitter, Facebook o Google+. 






Una vegada accedim al nostre copte, arribem a MyPage,  que és com la pàgina d'inici del nostre Linoit, on podem veure les nostres creacions (canvases), veure els grups que tenim amb altres persones, visualitzar els canvases públics d'altres persones,etc.

Per a crear un canvas, li donem a Create a new canvas. Una vegada hem triat un nom per al nostre canvas, podem triar també un color determinat per al fons, tant dels que ens dóna lino, com colors sòlids o imatges del nostre ordinador. Quan ja hem triat el fons per al canvas, hem de triar com volem que s'acceda al nostre canvas: si volem que només tinga un ús privat, de manera que ningú vora el nostre canvas, que es puga visualitzar per a qualsevol persona, doncs que aquestes no podran posar stickies (elements com notes, imatges...) al nostre canvas o permetre que tothom puga veure i posar stickies al nostre canvas.



Dins de cada opció podem seleccionar els diversos detalls que ens ofereixen. Aquests detalls van augmentant depenent de l'opció. D'aquesta manera, si seleccionem que el canvas només tinga un ús privat, podem triar entre que el canvas aparega a l'escriptori, que es puga crear mitjançant l'Email, i general RSS per al canvas. Si seleccionem que el canvas es puga visualitzar per a qualsevol persona, a més, tenim l'opció de permetre a altres persones que copien els stickies als seus canvas i que el nostre canvas aparega a la llista pública. En el nostre cas, com hem triat que tothom puga afegir stickies, a més de les opcions anteriors, també podem seleccionar si volem deixar que els visitants posen stickies al nostre canvas, i si volem que ens notifiquen quan algú posa un sticky.



Una vegada hem triat totes les opcions que ens interessen, podem crear el nostre canvas. Una vegada creat, a la part de baix, podem observar els nostres canvas a l'esquerra i, a la dreta, un calendari i una pantalla per poder desplaçar-nos pel nostre canvas amb més facilitat. A la part superior dreta trobem les diverses opcions que ens dóna Linoit.




Per posar un post-it, només hem de seleccionar el color que més ens agrade entre les diverses opcions de la part superior. Una vegada l'hem seleccionat, escrivim el text que volem que aparega i, si volem, una etiqueta per al nostre post-it. A més, podem seleccionar la grandària de les lletres i el seu color, podem afegir una emoticona que acompanye el nostre post-it, posar una data, de manera que el post-it apareixerà el dia que arribe aquesta data, fer-lo privat o canviar el seu color.

També el podem enviar. Però, una vegada el post-it és creat, si seleccionem l'etiqueta, la resta de post-it que tinguem desapareixen. A més, una vegada el post-it està creat, si tirem dels laterals podem ajustar la seua grandària al nostre gust. També podem editar-lo amb l'opció de l'emoticona de la llapissera, posar-li una data, enviar-lo, copiar-lo a altre canvas o eliminar-lo. o Posar-li una emoticona.







D'altra banda, també podem afegir una imatge, només hem de seleccionar-la del nostre ordinador, triar la seua grandària i com volem que aparega al nostre canvas (normal o amb un text, on poden triar també la grandària de les lletres, el seu color, afegir una emoticona, etc.)


Com amb els post-its, amb les imatges també podem editar, posar una data, enviar, copiar o eliminar-les.
També podem afegir un vídeo, mitjançant el seu enllaç. D'aquesta manera, si triem l'opció d'afegir vídeo, només hem de copiar l'enllaç del YouTube del vídeo que volem que aparega. Una vegada hem afegit el vídeo al nostre canvas, seleccionarem l'opció Play per reproduir-lo, i l'opció Stop deixar de visualitzar-lo.





A més, també ens permet afegir un document del nostre ordinador (música, pdf...) Per a fer-ho, només hem de seleccionar l'arxiu, posar un comentari- etiqueta (si es vol) i donar-li a post.


A més, com anteriorment, una vegada està creat el post-it, podem editar-lo, donar-li una data, enviar-lo, copiar-lo o eliminar-lo


També poden afegir un post-it transparent.


I música:



D'altra banda, a la part superior d'on hem seleccionat els diversos post-its, tenim l'opció d'accedir a MyPage, de visualitzar la informació del nostre canvas (URL, Link, HTML...), de demanar ajuda o d'eixir de la nostra sessió.


Tornant a My Page, a més de visualitzar els nostres canvas i els nostres grups, també podem visualitzar als canvas que hem fet favorits i les tasques que hem de fer. A més, a l'opció de My Groups, podem crear nosaltres un grup, invitant a altres persones, de manera que podrem compartir amb elles l'ús i l'edició d'un canvas. 


Finalment, a la part superior trobem Preferences, opció que ens permet modificar el nostre perfil (Profile), visualitzar la nostra activitat (Activity), les notificacions, etc. També ens permet eliminar la nostra cuenta a Lino (Quit).

LINOIT

Enllaç del canvas del lino it del grup en comú amb Alba Viloria.
L'àrea son les ciencies de la naturalesa i el tema les plantes.

<div><iframe src="http://linoit.com/groups/Happy%20Tree%20Friends/canvases/Happy%20Tree%20Friends?inner=1" scrolling="no" frameBorder="0" style="width:640px;height:480px;border:1px solid black;"></iframe></div>