dimecres, 4 de maig del 2016

Ampliació Pràctica 7

AMPLIACIÓ PRÀCTICA 7: TWITTER

A l'actualitat tot esta conectat, aixó es degut al increment de la potencia de les xarxes socials amb l'apacició de l'internet.
Existeixen molts tipus de xarxes socials per a parlar, coneixer gent, triar parella, pujar videos o fotos, etc. Moltes s'han guanyat una gran reputació com es el cas de Facebook, Instagram, Twitter, SnapChat, entre altres.

Aquest es també el cas de "Twitter". 



Twitter es un terme anglés que pot traduir-se com “refilar” o “*trinar”, és el nom d'una xarxa de microblogging que permet escriure i llegir missatges en Internet que no superen els 140 caràcters. Aquestes entrades són conegudes com tweets o piuleigs.

El microblogging és una variant dels blogs (les bitàcoles o quaderns digitals que van nàixer com a diaris personals online). La seua diferència radica en la brevetat dels seus missatges i en la seua facilitat de publicació (poden enviar-se des del mòbil, ordinador o dispositius amb programari de missatgeria instantània).

Quan un usuari publica un missatge en la seua pàgina de Twitter, és enviat automàticament a tots els usuaris que hagen escollit l'opció de rebre'ls. Aquest missatge també pot ser vist de forma immediata en el perfil de l'usuari.

La plataforma de Twitter va nàixer a l'octubre de 2006 en Sant Francisco (Estats Units) com una xarxa social amb certes característiques autèntiques. Entre les mateixes, podem esmentar que permet un servei absolutament gratuït i sense publicitats (es finança amb les inversions d'empreses de capital de risc), és molt senzill d'utilitzar i va establir una nova forma de comunicació, en la qual el públic i el privat es fusionen.

Com a xarxa social, Twitter te la seua propia publicitat a molts llocs, com per exemple a YouTube. A Youtube (portal d'Internet que permiteix als seus usuaris pujar i vore videos) existeixen els seguents videos publicitaris:

Reportar:
  • Si algú està dirigint assetjaments o amenaces cap a vostè o una altra persona, reporte-ho. En fer-ho, el nostre Equip de seguretat realitzarà una recerca per a determinar la resposta apropiada.

Silenciar

  • La funció Silenciar no solament ho ajuda a eludir als desbaratadors. També li permet evitar a les persones que publiquen Tweets que li molesten: en silenciar-los, no veurà els seus Tweets i, a més, ells no sabran que han sigut silenciats.


Bloquejar
  • La funció Bloquejar li permet evitar que ho contacten usuaris de Twitter que li resulten ofensius: ells no podran seguir-ho ni enviar-li Missatges Directes.





Aquestos son un pocs exemples de anuncis que hi ha a Youtube sobre Twitter. Donen consells de com fer un bon ús d'aquesta aplicació i com evitar que hi haja problemes. Ho explica d'una manera breu i entretinguda que a més es molt útil ja que molts dels usuaris no saben que Twitter te totes aquestes aplicacions. 

A més a més, existeixen molts videos tutorials de com utilitzar twitter pas a pas. Desde com crear un compte fins a com mantenir la seguretart d'aquest. Són molt útils per a aprendre de manera senzilla el funcionament de Twitter. 



En conclusió, Twitter es preocupa dels seus usuaris i de que es faça un bon un d'aquesta plataforma. 





Tema 13: Ipad

TEMA 13: IPAD

ÍNDEX:
  • Què és l'Ipad?
  • Quines caracteristiques te l'Ipad?
  • Propostes de treball
  • L'ipad en l'aula de Primaria
  • Aplicacions Ipad per a la Educació Primaria
Què és l'Ipad?

L'Ipad és un dels candidats ordinadors tipus tablet: és un aparell prim, de la grandaria d'una revista amb una pantalla tactil a colors que permet als usuaris navegar per la web, veure pelicules, enviar correus electronics, etc.

De vegades alguns ipads mes antics tenen el teclat a la pantalla, i d'altres es podia adjuntar a l'exterior. També te un rogramari especial per a fulls de calcul i processament de textos.

No obstant aixó, els analistes diuen que la seva principal caracteristica esta en l'aspecte multimedia, com llegir periòdics o veure videos, mes que la seua utilitat com a laptop.

Quines carcaterístiques té l'Ipad?
A aquest segun punt (caracteristiques a la pagina d'ipad) son caracteristiques que ja coneixem.

Propostes de treball per Ipad: 
  • Enregistarar audio: Gravar i editar audios com Caster Free.
  • Treballar amb mapes conceptuals: amb la eina Wikipanion. Primer lliges un article de wikipedia i despres amb aquesta eina fas un mapa conceptual del tema tract. I despres amb Idea Sketch.
  • Resum de noticies: Buscar i llegir un article usanto un lector de noticies d'un periodic per despres fer un document de text en resposta a un conjunt de preguntes amb el programa Documents Free.
  • Comentari de lectura: Llegir un llibre digital en iBooks i després de la seva lectura elaborar un document en Documents Free amb la fitxa tècnica, breu resum i opinió personal. 
  • Narració visual: Crear una narració visual emprant Puppet Pals on es tren els fons, personatges,etc
  •  grafics estadistics: Crear grafics a partir d'una taula de distribució de frequencies en un full de clacul
  • Fitxes de PDF: Realitzar anotacions en format de PDF mitjançant pdf-notis free
  • Edició d'Imatges: Localitzar i descarregar una foto utilitzant el navegador web safari. A continuació s'inserix una imatge en una nota d'EverNote per afegir textos i una locució d'audio que compopleta el treball del tema.
  • Geolocalització de materials: amb google maps o google earth. Serveix per explorar una zona geografica, comarca o provincia. Es pot complementa la informació amb World Explorer.
L'Ipad en l'aula de Primaria

Empar en format intiutiu i natural, apte per al seu us no es necesari cap coneixement informatic previ. Ex: xiquets petits que saben emprar les tablets sense coneixements previs.

Amb la seua manipulació s'apren a treballar.

Permet treballar les diferents arees del curriculum a traves de les seves aplicacions, aumentant la concentracio de l'alumnat i possibilitat d'aprentatge lúdic. 

L'Ipad possibilita el treball individualitzat adaptant-se al ritme de l'alumne alhora que permet la creació de grups homogenis de treball usant un dispositu general (sempre en grups reduits, perque l'aprentatge siga fignificatiu. 

Aplicacions Ipad per Educació Primaria  
  • IWriteWords: ajuda als nens a aprendre a escriure de una forma divertida
  • Read me Stories: biblioteca virtual on es poden comprar i vendre llibres
  • Kid Paint: aplicació per al dibuix i la pintura. Molt senzill.
  • Magic Piano: Aplicació per a aprendre a tocar el piano virtualment.
  • Math Party: Joc multijugador de calcul mental per a tots a partir de 5 anys.
  • ABC 123 Writting Practice: t'ajuda a aprendre com escriure lletres i nombres en anglés. 

No preguntará el nom ni la descripció de aquestes aplicacions (NO EXAM)