divendres, 22 d’abril del 2016

Pràctica 7: Twitter

PRACTICA 7: TWITTER

Aquesta pràctica tracta sobre el funcionament de un dels mitjans de comunicació mes mportants de hui dia: Twitter. Twitter es una xarxa social on qualsevol pot escriure la seua opinió en 140 caracters, es a dir, 140 lletres o punts o comes o emoticons.

Es per tant que Twitter es una xarxa social encara lliure, es a dir, un lloc on no s'ha aplicat encara cap tipus de censura i les noticies son del món real actual.   


Per poder accedir a Twitter, en primer lloc, hem de cercar a Google "Twitter", i a continuació crear un compte nou a la opció de crear compte, en cas de tenir-ne ja un li donariem a Inicia sessió.
Es pot accedir desde qualsevol dispositiu mòbil, tableta o ordinador. Només hem de introduir el correu electrònic o el nom d'usuari, i la contrasenya. En cas de tenir un compte pero no recordar la contrasenya, es selecciona l'opció Has oblidat la teua contrasenya?, i Twitter manarà un correu a l' adreça de correu que s'havia proporcionat en crear el compte, on et donarà una nova contrasenya.


Començarem desde cero, així que farem com que no sabem res sobre Twitter.
Per a començar, crearem un nou compte a Twitter. 
Ho farem de la seguent manera en tres sencilles pases: 
  1. Afegim el nostre nom, telèfon/ correu electrònic i una contrasenya. 
  2. Demana si vols posar el teu nombre de telèfon, o saltar-te aquesta part
  3. Has de triar un nom d'usuari. El nom d'usuari i el correu electrònic es poden modificar després.

Una vegada hem creat el nostre compte, arribem a la pàgina d'inici, i a la dreta podem trobar "A qui seguir?": a aquest apartat apareixen comptes d'altres persones, empreses, etc.,que pot ser coneixes. Ací apareixeràn entitats que Twitter suposa que coneixes i els possa com amics teus. Aquesta informació Twitter la agafa d'altres comptes que tingues com els comptes de Gmail, Hotmail, Drive, Facebook, Tuenti, Instagram, etc.
Tú només hauràs de donar a la opció de "Seguir" i aquesta persona serà afegida a la teua lista d'amics.

Per posar un tweet ,piulet/piuleig en valencià, només hem d'anar a l'apartat "Què està passant?" i escriure el que volem posar. A més, podem acompanyar-lo d'imatges, vídeos, vines, etc. 
Per poder posar un tweet seleccionant l'opció twittejar, a la dreta d'Inici. 

Al costat d'aquesta opció, tenim un ou amb un fons de color: verd, blau, taroja, etc. que com que el compte és nou és la nostra imatge de perfil i quan vulguem podem canviar per una imatge de la nostra galeria d'imatges.

Si "Veure Perfil" seleccionem podem accedir a diverses opcions :

  1. accedim al nostre perfil de Twitter
  2. Visualitzar els nostres seguidors 
  3. Les persones que seguim
  4. les publicacions que ens han agradat 
  5. els tweets que hem publicat
  6. Les nostres imatges 
  7. Els nostres videos
  8. Els trending topic o tendencies mundials actuals
  9. L'opció "d'Editar el nostre perfil" que serveix per realitzar els canvis que vulgam com per exemple: 

  • En el nostre cas, posar la foto de perfil 
  • Posar una foto per a l' encapçalament.

Com que la icona de Twitter es un pardal blau, en referencia a la popular frase espanyola "M'ho ha dit un pardalet" quan algú diu alguna cosa fa un piuleig com si fora el pardal. En un començament Twitter es va crear per a fer piuleigs anónimament o agafant un seudónim, pero ara la majoria dels usuaris es posen el seu nom real.




Quan poses un tweet o piuleig pots triar entre escriure, possar un vídeo, una foto, emoticons, o tot plegat. Exemple del pofessor: "Tweet de Gonzalo" 
Si fiquem alguna cosa molt xorra al tweet de la pràctica, no contarà.


SI PUNTXEM A LA IMATGE (OU):

Altra opció interessant que te Twitter es que quan puntxes la la imatge de perfil apareix la configuració de la pagina web.
Ací podem modificar aspectes del nostre compte:
  • El nom d'usuari
  • El correu electrònic associat al compt
  • La zona horària
  • El país
  • El contingut multimèdia
  • La cronologia (que permetrà mostrar els millors tweets primers)
  • L'arxiu de Twitter (si el sol·licites, Twitter t'envia un pdf amb tots els teus tweets i pots fer un llibret amb ells).

A l'opció de "Seguretat i privacitat" podem sol·licitar una verificació (que ens envia un missatge al nostre correu) cada vegada que iniciem sessió en un dispositiu diferent i que es demane informació quan s'oblida la contrasenya (preguntes que només coneixes tu, per exemple), tenim la possibilitat d'iniciar Twitter amb una contrasenya o que ens envie un sms amb un codi, que cada vegada és nou. 

A més, podem triar que sempre ens sol·liciten una contrasenya per iniciar sessió, per tenir major seguretat.
Pel que fa a la privacitat, podem modificar l'etiquetatge de fotografies (que qualsevol ens etiquete a fotografies, que només ens etiqueten els nostres amics, o que no ens puguen etiquetar), modificar la privacitat dels nostres tweets (si protegim els nostres tweets, només els usuaris que nosaltres vulguem podran veure'ls), afegir la nostra ubicació als tweets, permetre que altres puguen trobar el nostre correu o el nostre nombre de telèfon, administrar els contactes que hem pujat a Twitter mitjançant la llibreta de direccions, permetre que apareguen anuncis relacionats amb els nostres interessos, i rebre o no missatges directes de qualsevol persona de Twitter.Responder: contestar al tweet.

A l'opció contrasenya podem modificar la nostra contrasenya per altra nova. Hem de posar la contrasenya actual per poder canviar-la.

Per altra banda, targetes i enviament permet fer compres per Twitter, registrant les maneres de pagament i les targetes 
Historial de comandes (pedidos) és una opció on, si compres a Twitter, apareix una llesta amb totes les coses que has comprat.
L'opció mòbil permet afegir el teu mòbil per poder enviar un còdec de verificació. A més, es pot descarregar l'aplicació de Twitter. Una vegada posem el nostre nombre de telèfon, podem activar les notificacions per sms i desactivar les notificacions durant un temps concret

 L'opció notificacions per correu/web permet seleccionar si volem un correu electrònic amb les notificacions i la nostra activitat a Twitter, o si només volem que ens ho notifique la web (Twitter).
Trobar amics permet cercar amics a les nostres llibretes de direcció (gmail, outlook...)

A comptes silenciades/ bloquejades, podem visualitzar els comptes que, com bé indica el seu nom, hem bloquejat o silenciat
Al disseny podem triar un fons per al nostre Twitter i personalitzar-ho, és a dir, triar si el volem en mosaic, la seua posició i els colors que volem per al nostre compte. La imatge del fons pot ser una de les que dóna Twitter o una que nosaltres mateixos pugem.

L'opció aplicacions podem connectar-nos al Facebook, i importar amics en ambdós sentits



A més, podem crear un Widget amb, per exemple, la cronologia dels nostres tweets, i afegir-lo al nostre Blog (lloc web).

SI PUNTXEM A LA PART DE DALT:


A la part superior, trobem tres opcions: missatges, notificacions i inici
  • MISSATGES: Si seleccionem missatge podem visualitzar els missatges directes que hem rebut i enviat
  • NOTIFICACIONS:A notificacions podem veure les interaccions que tenim a Twitter (tweets retuitejats, marcats com m'agrada, nous amics, si ens mencionen a algun tweet, etc.)
  • INICI:En punxar a Inici, podem visualitzar un mur semblat al de Facebook, on apareixen tots els tweets de la gent que seguim.


DINS DE CADA TWEET O PIULEIG:


Baix de cada tweet tenim varies icones amb diferents funcions:


  • Responder: amb la fletxa o al quadrat de baix, per respondre a la persona que escriu el tweet.
  • RT: referenciar el tweet que ja esta escrit. Es a dir, reutilitzar el tweet que ja esta escrit.
  • Like: el cor, m'agrada 
  • ... :  dins d'aquest apartat tenim mes com:



- Compartir per mis directe: Si li dones ací no apareix el missatge al teu mur, només es per a aquesta persona. 
- Copiar enllaç: permet agafar la URL del tweet per poder enviarse-la a algú
Insertar tweet: Es genera un HTML que podem insertar per exemple al blog. Permet afegir tant vídeos com a fotos com a missatges. Només un.


Cada vegada que putjem un video teim la posibilitat de que es reproduisca directament o podem posar-ho per a que hagem de puntxar-li.

OPCIONS:
  1. Solicitar tu archivo: Twitter t'envia un fitxer amb tots els teus tweets per a que puges crear un llibre.
  2. Verificación de inicio de sessión: També hi ha l'opció de que cada vegada que obrigues twitter t'envie un missatge al mail. Pots afegir la opció de que el teu twitter tenvie un sms amb el teu codi per a que cada vegada entres. Un codi diferent per a cada vegada. També pots possar una contrasenya normal.
  3. Privacitat dels meus tweets: sols els usuaris que tu vulgues podran vore els teus tweets. Etiquetes: si no vols que apareguen fotos teues ni que et pugen afegir.
  4. Ubicación de los tweets: No es recomanable. 
  5. Permetre que altres em troben per la meua direcció de correu electrònic o nº de teléfon.
  6. Anuncis personalitzats: en un prinipi a nosaltres no ens interessa.
  7. Rebre missatges directes: si ho tenim activat, podem rebre de qualsevol persona. Si no esta activat només de les persones que ja tenim.
  8. Posibilitat de cambiar la contrasenya: si no saps la anterior no es pot canviar.
  9. Comprar per Twitter: Tarjetas y envios: si compres mitjançant twitter, el compte guarda el nº de compte.
  10. Igual amb la tarjeta.
  11. Historial de comandes: en la qual surtirà tots els productes que hages comprat a twitter.
  12. Si fiques el teu movil: es podria enviar un codi de verificació per a poder accedir a twitter. També esta la opció de posar la app, per poder entrar directament.
ACTIVIDAD RELACIONADA CONTIGO Y CON TUS TWEETS:
  1.  Si a algú li agraden els meus tweets: missatges per correu
  2. Si son rt: correu
  3. Si algú et segueix: piuleig per correu electrònic
  4. Algú de la meua llibreta de direccions s'uneix a twitter.
  5. Activitats de la xarxa 
  6. Com afecten els meus tweets
  7. Recomanacions o suggerències

Pràctica: explicar de forma detallada tot el que hem fet en twitter. Captures explicacions etc. Fer com que el no sap res de twitter i vol aprendre. Explicar molt detalladament. Posar un tweet amb una foto o video y fer una captura del tweet per a possar-la al blog.


Ampliació de pràctica: tota la informació que no s'ha explicat sobre twitter, posar-li videos etc. 

Pràctica 7:
Escriu un tweet (piuleig):


Publicar un Tweet o Piuleig:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada